Πορφύρα

Πορφύρα

Η Πορφύρα είναι ένα κατάστημα και καλλιτεχνικό εργαστήριο που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό το 2001. Οι σύγχρονες δυνατότητες αλλά και ανάγκες, έδωσαν το έναυσμα για την δημιουργία και του ηλεκτρονικού καταστήματος. Στο e-shop μας μπορείτε να βρείτε χειροποίητες βυζαντινές εικόνες ,διάφορα εκκλησιαστικά είδη, καλλιτεχνικές δημιουργίες, κοσμήματα και είδη διακόσμησης, πάντα καλαίσθητα και επιλεγμένα με προσοχή.

Στην σκιά του βυζαντινού Μυστρά, στην πλατεία του σημερινού οικισμού, βρίσκεται το κατάστημά Πορφύρα. Ένα εργαστήριο αγιογραφίας και χώρος έκθεσης, που εδώ και 20 χρόνια φέρνει σε επαφή τους επισκέπτες του τόπου με την μακρά ιστορία της αγιογράφησης.

Παράλληλα, το κατάστημα μας έχει εμπλουτιστεί με διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες της αγιογράφου και συνεργατών, αλλά και αντικείμενα σχετικά με την τοπική ιστορία και μυθολογία. Επίσης αναμνηστικά, είδη δώρων και διακόσμησης, κοσμήματα, χάρτες ορειβασίας και βιβλία.

Μαρία Τσιμπόκα ασχολήθηκε με την ζωγραφική από τα πολύ μικρά της χρόνια. Μαθήτευσε δίπλα σε ζωγράφους και παράλληλα με διαφορετικές επαγγελματικές ενασχολήσεις, σπούδασε στο ΚΕΚ Τρίπολης με κατεύθυνση την Αγιογραφία. Από τότε έχει δημιουργήσει πλήθος φορητών εικόνων αλλά και τοιχογραφιών. Έργα της υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου, σε ιδιωτικές συλλογές αλλά και ναούς.

Φωτογραφίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Τοποθεσία

Κεντρική Πλατεία Μυστρά, Λακωνία
2731082848

Social media


Καιρός

17°C
58%
0.57 m/s